Categories

Tα tweaks της εβδομάδας για την jailbroken συσκευή σας

αρακάτω λοιπόν σας έχουμε μια λίστα με τα tweaks που δοκιμάσαμε την εβδομάδα που μας πέρασε.

ActiveDock

ActiveDock.png

Όταν ακούτε για ένα επερχόμενο tweak με συνεργασία μεταξύ πασίγνωστων developers της jailbreak κοινότητας όπως ο Filippo Bigarella και ο Surenix, τότε το tweak είναι σίγουρο ότι θα είναι καλό. Δε μας εκπλήσσει λοιπόν το γεγονός ότι είναι έτσι και στην περίπτωση του επερχόμενου ActiveDock, ενός jailbreak tweak το οποίο φέρνει ένα dock τύπου OS X στη μικρή οθόνη.

Το ActiveDock είναι ένα tweak το οποίο εστιάζει πρωταρχικά στο να επαυξάνει το λουκ του iOS dock. Αν σκεφτούμε ότι ο Surenix είναι ένας επιτυχημένος graphics designer ο οποίος έχει συμμετάσχει σε projects όπως το Springtomize 2, Evasi0n, και Ayecon, δεν μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το tweak κάνει το iOS dock να μοιάζει καταπληκτικά με τον ομόλογό του στον υπολογιστή.

Αν και δε μας εκπλήσσει, είναι τρομερό όταν σκεφτεί κανείς το με πόση λεπτομέρεια έχει δημιουργηθεί το Activedock. Θα παρατηρήσετε λεπτομέρειες όπως τα light indicators, τα οποία μας υποδεικνύουν όταν μια συγκεκριμένη εφαρμογή στο dock είναι ανοιχτή, και τις θολές αντανακλάσεις που μιμούνται το OS X απόλυτα.

Το πραγματικά καταπληκτικό χαρακτηριστικό στο σχεδιασμό αυτού του tweak είναι το γεγονός ότι δεν φαίνεται καθόλου ότι είναι εκεί. Αν το ActiveDock ήταν εγκατεστημένο στο iPhone σας χωρίς να το ξερετε, το πιθανότερο δε θα το βρίσκατε ότι υπάρχει μέσα στη συσκευή σας. Ενσωματώνεται τόσο καλά με το iOS, και δεν ξεχωρίζει με την άσχημη έννοια, πράγμα το οποίο δε μπορείτε να πείτε για πολλά από τα δημοφιλή θέματα Winterboard που κυκλοφορούν, αλλά μπορείτε να πείτε για το ActiveDock. Παρεπιπτώντως, το ActiveDock δε χρειάζεται Winterboard, σε περίπτωση που αναρωτηθήκατε.

Το μυαλό πίσω από τον κώδικα του ActiveDock δεν είναι άλλος από τον επιτυχημένο Filippo Bigarella. O Bigarella είναι ο ίδιος developer που δημιούργησε το πρόσφατο LivelyIcons, ένα συμπαθητικό jailbreak tweak το οποίο έχει σκοπό να μαζέψει λεφτά για έρευνα κατά του καρκίνου. Τα πιο φιλόδοξα tweak του, CleverPin, Springtomize2 και PasswordPilot έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές λίστες με “must have” κατά την πάροδο των χρόνων.

Το ActiveDock, εκτός του ότι φαίνεται ωραίο, έχει και κάποια χρησιμότητα επίσης. Μπαίνοντας στις Ρυθμίσεις, θα βρείτε έναν διακόπτη (kill switch), και ρυθμίσεις bounce για τις εφαρμογές που έχετε στο dock σας. Οι ρυθμίσεις bounce σας επιτρέπουν να κάνετε ένα εικονίδιο να χοροπηδάει όταν η εφαρμογή εκκινείται από το dock, ή ακόμη πιο χρήσιμα, κάθε φορά που λαμβάνετε μια ειδοποίηση για την εφαρμογή η οποία τρέχει στο dock.

Μπορείτε να βρείτε το ActiveDock στο Repo του BigBoss στην τιμή των $ 1.99

TypeStatus

Type-Status.png

Όταν έχετε χρησιμοποιήσει για λίγο καιρό το iMessage στο iPhone, έχετε μάθει να βλέπετε την φούσκα με τις “…” στη συζήτηση και καταλαβαίνετε ότι αυτός που μιλάτε ετοιμάζεται να απαντήσει στο μήνυμα σας.

Πως θα σας φαίνονταν όμως αν μπορούσατε να δείτε αυτή τη φούσκα, οπουδήποτε και αν είστε στο iOS;

Με το TypeStatus γίνεται. Αυτό το εύχρηστο tweak μόλις κυκλοφόρησε για iPhone και αυτό που κάνει είναι να προσθέτει την φούσκα με τις “…” στην status bar, δίπλα από το εικονίδιο της μπαταρίας. Τώρα, όταν κάποιος γράφει μήνυμα θα ειδοποιήστε με αυτή τη διακριτική ένδειξη στο πάνω μέρος της οθόνης σας, ενώ φυσικά εξαφανίζεται όταν ο αποστολέας σταματάει να πληκτρολογεί.

Το TypeStatus είναι εντελώς δωρεάν γιαυτό δεν υπάρχει λόγος να μην το δοκιμάσετε.

SafariSwipez

SafariSwipez-1024x903.jpg

Ένα νέο tweak έχει κάνει την εμφάνιση του τις τελευταίες μέρες στο Cydia με το όνομα SafariSwipez από τον developer Bsensge! Το tweak αυτό μας επιτρέπει να κλείνουμε σελίδες από το safari κάνοντας απλά ένα swipe την καρτέλα !

Το tweak θα πρέπει να γνωρίζεται πως εξαφανίζει και το κουμπί “X” που υπάρχει στο safari θέλοντας έτσι να τονίσει την αναγκαιότητα του χρήστη στο να κάνει gestures για να κλείσει την καρτέλα.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Repo του BigBoss!

SwipeSelection

Swipe-Selection-Cydia-Tweak.jpg

Το SwipeSelection εκμεταλλεύεται τις touchscreen χειρονομίες του iPad και iPhone και με έναν έξυπνο τρόπο κάνει την μετακίνηση του κέρσορα και την επιλογή κειμένου πολύ πιο εύκολη και γρηγορότερη από αυτό που προσφέρει η Apple.

Περαιτέρω, αν θέλουμε να μετακινήσουμε τον κέρσορα με περισσότερη ταχύτητα (π.χ. αν το κείμενο είναι μεγάλο), τότε απλώς χρησιμοποιούμε δύο δάχτυλα για τη μετάβαση του κέρσορα.

Επιπλέον, αν θέλουμε να επιλέξουμε μια συγκεκριμένη λέξη ή ένα κομμάτι κειμένου, ώστε μόνο σε αυτό να κάνουμε αλλαγές / διορθώσεις, απλώς πατάμε το κουμπί «Shift» (αυτό δηλαδή που κάνει την εναλλαγή μεταξύ κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων) και ακολούθως κινούμε το ή τα δάχτυλά μας.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Repo του BigBoss!

Σχολιασμος στο forum

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.